SAAM

Koffie is hemels

Capra Nera koffie

Waar is koffie ontdekt en waar komt het vandaan? De geschiedenis van koffie kent vele verhalen. Eén daarvan is een prachtig, haast legendarisch verhaal over een herderschap die drie eeuwen na Christus een eenvoudig bestaan leidde.
De jonge herder zag zijn geiten vrolijk, energiek en onvermoeibaar dansen, en besloot ze nauwgezet te volgen. Hij zag zijn geiten eten van een soort besjes en besloot er zelf ook van te eten. Vrolijk danste hij met zijn geiten en had hij plots energie voor twee. Dat ging ook opvallen bij de monniken. De kloosterlingen van een nabijgelegen abdij kwamen zo ook in aanraking met deze bijzondere besjes.

De kloosterlingen ontdekten dat de ‘boontjes’ van de bessen te branden waren, en men er daarna een heerlijke warme drank van kon maken. Zo hadden de monniken voldoende energie voor de nachtelijke gebeden. Vanuit deze ontdekking is koffie verspreid over de hele wereld en met passie verfijnd door de Italianen, de ontdekkers van Espresso, wat Latijns is voor ‘uitpersen’, refererend naar de kenmerkende bereiding. Bij het maken van een espresso wordt de koffie onder hoge druk ‘geperst’ met een kenmerkende caramelkleurige uitloop en heerlijke smaken.

Ijskoffie(s)

Ons assortiment aan ijskoffie(s) is zeer uitgebreid en daarbij ook nog eens zeer persoonlijk. De ijskoffie wordt gemaakt met ons zelfgemaakte ijs. De smaak van het ijs dat wordt gebruikt in de ijskoffie mag u dan ook zelf kiezen. De meest gekozen smaak is vanille, maar ook het witte chocolade ijs of tiramisu is zeer goed te combineren met de koffie. Voor de ijskoffie worden ongeveer 2 bolletjes ijs gemengd met melk en 1 shot espresso. Daarnaast kan nog worden gekozen voor karamel, of chocoladesaus. Hierna wordt alles gemengd met onze mixer, en zo wordt onze heerlijke (zelf bij elkaar afgestemde) ijskoffie gemaakt. Om het af te maken kunt u ervoor kiezen om de ijskoffie af te toppen met een laag slagroom uit onze heerlijke slagroommachine.